Κοινωνία

 • 6,86 εκατ. €
  για δράσεις ΕΚΕ (εντός & εκτός Ελλάδος)

 • 136 σχολεία &
  23.000 παιδιά
  ζεστάθηκαν με δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε Θριάσιο και Δυτ. θεσσαλονίκη

 • 15,2% των αγορών των βιομηχανικών εταιρειών &
  95,8% των εμπορικών εταιρειών πραγματοποιούνται από «τοπικούς προμηθευτές»

Κοινωνία

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η συνεργασία μας τόσο με την ευρύτερη κοινωνία όσο και με τις τοπικές κοινωνίες, που γειτνιάζουν οι εγκαταστάσεις μας είναι διαρκής, πολυδιάστατη και ουσιαστική. Οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Όμιλος είναι συνδεδεμένες με τις ανάγκες κάθε περιοχής και διαμορφώνονται μέσα από ανοιχτό διάλογο με τα ενδιαφερόμενα μέρη, με τη διεξαγωγή ερευνών και προσδιορισμό των ουσιαστικών θεμάτων, ερευνών κοινής γνώμης, δημόσιες συζητήσεις και διαβουλεύσεις.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε αναπτύξει στενή συνεργασία με ένα διευρυμένο κύκλο κοινωνικών εταίρων και όλοι μαζί εργαζόμαστε για το κοινό συμφέρον. Η νέα γενιά βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο των προγραμμάτων μας με χορήγηση υποτροφιών, σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε νέους που διακρίνονται για το ταλέντο τους και τις επιδόσεις τους. Στηρίζουμε δράσεις και πρωτοβουλίες που προάγουν την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και δημιουργούν προοπτικές για τους νέους.

Το 2019 με το κοινωνικό μας έργο στηρίξαμε την ανάπτυξη σε περιοχές της χώρας μας που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα, πλημμύρες, πυρκαγιές (Δήμοι Μεγαρέων, Ραφήνας κλπ.) και όπως κάθε χρόνο, τις κοινωνικές ομάδες που συναντούν δυσκολίες στην εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Επενδύσεις σε δράσεις ΕΚΕ στην Ελλάδα και το Εξωτερικό

Ελλάδα € 6.315.718
Τοπική Κοινωνία € 1.440.446
Ευρύτερη Κοινωνία € 4.875.272
Εξωτερικό € 552.161
Βουλγαρία € 120.488
Κύπρος € 57.660
Μαυροβούνιο € 147.892
Βόρεια Μακεδονία € 116.691
Σερβία € 109.430
Σύνολο € 6.867.879

Μέσω μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής τριακοσίων εξήντα μοιρών (360°) σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης η προσφορά του Ομίλου και η υπεύθυνη στάση προς το κοινωνικό σύνολο κατευθύνθηκε σε 4 βασικούς άξονες:

 • Κοινωνία (Ευπαθείς Κοινωνικά Ομάδες & Υγεία)
 • Νέα Γενιά
 • Περιβάλλον & Βιώσιμες Πόλεις
 • Πολιτισμός & Αθλητισμός

Ενέργειες για την Κοινωνία

Έργο Αποκατάστησης Ειδικού Σχολικού Συγκροτήματος Ραφήνας

Ο Όμιλος ΕΛΠΕ, στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής υποστήριξης των πληγέντων από τις πυρκαγιές στο Νέο Βουτζά, το Μάτι και την Ραφήνα, τον Σεπτέμβριο 2019, αποκατέστησε και ανακαίνισε πλήρως τα κτίρια του Ειδικού Σχολικού Συγκροτήματος Ραφήνας, τα οποία είχαν καταστραφεί εν μέρει από την πυρκαγιά, αναβαθμίζοντας όλες τις υποδομές και τον περιβάλλοντα χώρο, όπου φιλοξενούνται περισσότερα από 80 παιδιά με ειδικές ικανότητες. Η πυρκαγιά είχε προκαλέσει σημαντικές καταστροφές στα κτίρια του Δημοτικού σχολείου και στον περιβάλλοντα χώρο, ενώ το υπόλοιπο κτιριακό συγκρότημα παρουσίαζε πολύ μεγάλες ελλείψεις σε θέματα υποδομών, λειτουργικότητας και ιδιαίτερα ασφάλειας και προσβασιμότητας για τα παιδιά που φιλοξενούνται. Οι νέοι χώροι διαμορφώθηκαν πλήρως από τη θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ΕΛΠΕ, ASPROFOS Engineering, σύμφωνα με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας, που καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εφαρμόζονται από τον ΕΛΟΤ. Ο χρόνος υλοποίησης του Έργου ανακατασκευής αποτελεί ρεκόρ, καθώς τα σχολεία ήταν σε λειτουργία έως τα μέσα Ιουνίου 2019 και όλες οι εργασίες στα 5 από τα 6 κτίρια και τον περιβάλλοντα χώρο πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά τους 3 καλοκαιρινούς μήνες, που μεσολάβησαν έως την έναρξη της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο 2019.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε εδώ.

 • Δωρεά πετρελαίου θέρμανσης: Σε 136 σχολεία και 23.000 παιδιά καθώς και σε 3 ΚΑΠΗ και 4 δημοτικά γυμναστήρια των όμορων Δήμων Θριασίου και Δυτ. Θεσσαλονίκης, αλλά και σε ΜΚΟ, φορείς και ιδρύματα προστασίας κοινωνικά ευπαθών ομάδων (περισσότερα από 540.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης).
 • Στήριξη ατόμων με ειδικές ανάγκες: Ενίσχυση και συνέχιση προγραμμάτων για την υποστήριξη των Ειδικών σχολείων αλλά και ΜΚΟ όπως ΕΛΕΠΑΠ, ΠΑΣΚΑ,ΠΕΚΑΜΕΑ, ΑΜΕΑ ΜΕΓΑΡΩΝ, ΕΥΡΥΝΟΜΗ, ΘΕΟΦΙΛΟΣ, ΑΡΤΕΜΙΣ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ, ΤΡΙΠΤΟΛΕΜΟΣ, Πανελλήνια Ένωση Τυφλών κ.λπ.)
 • Μηνιαία στήριξη των Κοινωνικών Παντοπωλείων: Έμπρακτη αλληλεγγύη στα πιο αδύναμα μέλη της κοινωνίας στηρίζοντας μηνιαίως με διατακτικές τροφίμων 1.750 οικογένειες των όμορων Δήμων του Θριασίου και της Δυτ. Θεσσαλονίκης.
 • Προγράμματα θερινής απασχόλησης παιδιών: Δημιουργική απασχόληση κατά τους θερινούς μήνες σε παιδιά ΑΜΕΑ και παιδιά άπορων οικογενειών των όμορων Δήμων Θριασίου και Δυτ. Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ΜΚΟ «ΕΛΙΞ» και με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης (συνολικά συμμετείχαν 338 παιδιά).
 • Δωρεά παιχνιδιών STEM σε παιδιά τα Χριστούγεννα: 3.000 εκπαιδευτικά παιχνίδια σε μαθητές από 30 σχολικές μονάδες και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του Ειδικού Σχολείου Ελευσίνας, του Κέντρου Αγάπης Ελευσίνας και του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας, τα οποία δίνουν ευκαιρίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και εμπλέκουν τα παιδιά σε παιγνιώδεις δραστηριότητες με θέματα την επιστήμη, την τεχνολογία, τα μαθηματικά και τη μηχανική.
 • Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος: Δωρεά λεωφορείου 17 θέσεων για την κάλυψη καθημερινών αναγκών ασφαλούς μετακίνησης των παιδιών. Στην αγορά του λεωφορείου συνεισέφεραν με τη συμμετοχή τους στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος», 110 εργαζόμενοι του Ομίλου με τις οικογένειές τους. Οι εθελοντές έτρεξαν με σύνθημα «Συμμετέχουμε και Προσφέρουμε» και η εταιρεία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά τους, καταβάλλοντας 10€ για κάθε χιλιόμετρο που διένυσαν.
 • Προγράμματα εξάλειψης διακρίσεων και σεβασμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πρόγραμμα “Human Rights for Beginners”, σε συνεργασία με την “New Wrinkle”, το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και το Γραφείο Εθνικού Εισηγητή Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς με στόχο την εισαγωγή και επιμόρφωσή τους πάνω σε κρίσιμα για τη σχολική κοινότητα ζητήματα που έχει προσδιορίσει το Συμβούλιο της Ευρώπης, μέσω της παρακολούθησης έξι θεματικών εργαστηρίων/ Ενταξιακά προγράμματα για Ρομά σε συνεργασία με την Εκκλησία και για τους αποφυλακισμένους σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Επάνοδος».
 • Πρόγραμμα “Companies Give Meds”: Οι εργαζόμενοι του Ομίλου συγκέντρωσαν 531 κουτιά φαρμάκων από τα οικιακά τους φαρμακεία και ο Όμιλος σε συνεργασία με τον κοινωφελή οργανισμό GIVMED, παρέδωσε 377 κουτιά φαρμάκων στο Κοινωνικό Φαρμακείο Ελευσίνας και 154 κουτιά στο Κοινωνικό Φαρμακείο Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να καλυφθούν φαρμακευτικές ανάγκες ευπαθών κατοίκων των ευρύτερων περιοχών που δεν έχουν πρόσβαση στα φάρμακά τους.
 • Πρόγραμμα δράσεων «Με αστείρευτη αγάπη για τα αδέσποτα» το οποίο βασίζεται σε δυο πυλώνες: α) την εκπαίδευση της νέας γενιάς και β) τη στείρωση των αδέσποτων ζώων και υλοποιείται με την υποστήριξη των πρατηρίων BP από την “Save a Greek Stray” (SGS). Το πρόγραμμα ταξιδεύει σε περιοχές ανά την Ελλάδα με στόχο την φροντίδα αδέσποτων ζώων, τη βελτίωση του τρόπου ζωής τους και, παράλληλα, την ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στα αδέσποτα με δράσεις ενημέρωσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και τις λύσεις που μπορούν να βρεθούν. Το 2019, πραγματοποιήθηκαν δύο δράσεις στην επαρχία κατά τη διάρκεια των οποίων ενημερώθηκαν περισσότεροι από 1.000 μαθητές και στειρώθηκαν, σημάνθηκαν και εμβολιάστηκαν πάνω από 200 αδέσποτα σκυλιά.
 • Ενημερωτικές Ψηφιακές καμπάνιες & Εκπαιδεύσεις Ασφαλούς Οδήγησης: Ψηφιακή καμπάνια με tips ασφαλούς οδήγησης μέσω της σελίδας στο FB της BP Retail Greece με συνολικές προβολές 721.406 και 4.938 clicks. EKO Riding School «Ημερίδα εκπαίδευσης ασφαλούς οδήγησης μοτοσυκλέτας» κατά τη διάρκεια της οποίας εκπαιδεύτηκαν 20 μοτοσικλετιστές, σε συνδυασμό με ψηφιακή καμπάνια youtube.
 • Δωρεά ιατρικού και ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού: Σε Νοσοκομεία, Κλινικές καθώς και οργανισμούς με ανθρωπιστική και ιατρική δράση (Γεν. Νοσοκομείο Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ», Παιδιατρικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, Γεν. Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αγ. Σάββας», Β’ Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ-ΑΤΤΙΚΟΝ, Κέντρα Υγείας Ιθάκης, Σάμης Κεφαλλονιάς, Παραμυθιάς και Φιλιππιάδας, Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας, κ.α.).
 • Δράσεις ενάντια στην έφυλη βία: Ως μέλος του CSR Hellas, στηρίζουμε το διακρατικό πρόγραμμα “CEASE”, το οποίο έχει ως στόχο την ανάδειξη του καθοριστικού ρόλου των εταιρειών στην καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας, μέσα από την εκπαίδευση των στελεχών τους και τη διαμόρφωση ενός φιλόξενου εργασιακού περιβάλλοντος για την υποστήριξη των θυμάτων.
 •  Εκπαιδευτικά προγράμματα σε ευπαθείς ομάδες: Εκπαιδευτικά προγράμματα που στοχεύουν στην εξοικείωση με τη χρήση τεχνολογικών εργαλείων, σε συνεργασία με την Social Hackers Academy, για ανέργους, μετανάστες και πρόσφυγες (200 ώρες εκπαίδευσης στον κώδικα, 60 ώρες εκπαίδευσης σε λεπτές δεξιότητες, 20 συμμετοχές σε συνέδρια προγραμματιστών).

Ενέργειες για τη Νέα Γενιά

Ενημέρωση και Διάχυση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Εκπαιδευτική Βαλίτσα «ΓΗ 2030»: Η Εκπαιδευτική Βαλίτσα είναι ένα διαδραστικό παιχνίδι που δημιουργήθηκε από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς και περιέχει εκπαιδευτικό υλικό με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Το 2019 η βαλίτσα «ταξίδεψε» στο Ευρωπαϊκό Σχολείο και στο Κεστεκίδειο Ελληνικό Σχολείο στις Βρυξέλλες καθώς και στο Γυμνάσιο Δονούσας. Το 2020, 2 βαλίτσες θα «ταξιδέψουν» σε Δημοτικά και Γυμνάσια σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Με άξονα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κάθε τάξης και την ωριμότητα κάθε ηλικίας, κάθε σχολείο μπορεί να μοιράσει τους Στόχους σε διαφορετικές τάξεις, διότι στο εκπαιδευτικό υλικό «ΓΗ 2030» προτείνονται δράσεις για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Μαθητικός Διαγωνισμός: Συνεργασία με την ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Ενέργεια για ζωή… ταξιδεύει», για τη διοργάνωση μαθητικού διαγωνισμού με θέμα «Αναπτύσσω μια δράση η οποία συνδυάζει έναν ή περισσότερους από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, με άξονες την καινοτομία και την εφαρμοσιμότητα της ιδέας στην καθημερινότητα». Την πρωτιά κέρδισε η ομάδα «ΓΕΦΥΡΟ…ΠΟΙΗΤΕΣ» αποτελούμενη από 9 μαθητές της Α΄ Λυκείου του 4ου Γενικού Ενιαίου Λυκείου Άρτας, η οποία εργάστηκε πάνω στον Στόχο 11 «Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες» και παρουσίασε τις ιδέες της για τον Άραχθο ποταμό. Το βραβείο για τη νικήτρια ομάδα ήταν ένα τριήμερο ταξίδι στις Βρυξέλλες, πρωτεύουσα του Βελγίου και διοικητικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί – συνοδοί επισκέφτηκαν μνημεία και αξιοθέατα της πόλης, το Ευρωκοινοβούλιο και την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόγραμμα “HELPEforGlobalGoals”: Συνεργασία με την AIESEC Ελλάδος προσφέροντας 42 υποτροφίες σε νέους ηλικίας 19 έως 28 ετών,  με στόχο την ενημέρωση και τη διάχυση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Το 2019, δόθηκαν 27 υποτροφίες σε φοιτητές για να αποκτήσουν σημαντική διαπολιτισμική εμπειρία προσφέροντας εθελοντική εργασία διάρκειας 2 μηνών σε ΜΚΟ στο εξωτερικό, 9 υποτροφίες σε φοιτητές για να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία μέσω πρακτικής άσκησης σε εταιρείες του εξωτερικού και 6 υποτροφίες σε φοιτητές για να αποκτήσουν τεχνογνωσία και επαγγελματική εμπειρία απασχολούμενοι 3 μήνες σε νεοφυής εταιρεία (Start-up Unicorn Project) στην Αίγυπτο.

 • Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό: Υποτροφίες σε άριστους φοιτητές από όλη την Ελλάδα για μεταπτυχιακές σπουδές σε διεθνώς αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού με εξειδίκευση στους τομείς Μηχανικής & Ενέργειας, Οικονομίας & Διοίκησης και Θετικών Επιστημών. Για 7η συνεχή χρονιά υλοποιείται το πρόγραμμα και συνολικά έχουν δοθεί 62 υποτροφίες.
 • Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα: Συνεργασίες με ελληνικά Πανεπιστήμια για μεταπτυχιακές σπουδές διδακτορικές σπουδές και μεταδιδακτορικές έρευνες από την ακαδημαϊκή χρονιά 2017-18 έως 2022-23 (Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πολυτεχνείο Κρήτης, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νικης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κ.ά.). Στο σύνολο μέχρι στιγμής έχουν υπογραφεί μνημόνια συνεργασίας που δημιουργούν περισσότερες από 188 ετήσιες υποτροφίες.
 • Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης: Ευκαιρίες απασχόλησης στον Όμιλο σε φοιτητές ΑΕΙ/ΑΤΕΙ και σε νέους αριστούχους πτυχιούχους.
 • Βραβεύσεις νεοεισαχθέντων φοιτητών σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ: Επιβράβευση των φοιτητών από τους όμορους Δήμους Θριασίου και Δυτ. Θεσσαλονίκης για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε φέτος για 12η χρονιά και μέχρι σήμερα έχουν βραβευθεί 3.491 φοιτητές.
 • Στήριξη της βιωματικής εκπαίδευσης STEM: Δημιουργία σύγχρονων εργαστηρίων φυσικών επιστημών, που συμβάλλουν στη βελτίωση της μαθησιακής διαδικασίας και δίνουν νέα ερεθίσματα στους μαθητές. Μέχρι σήμερα έχουν εξοπλιστεί με επιστημονικό και ηλεκτρονικό  εξοπλισμό συνολικά 40 σχολικές μονάδες των όμορων Δήμων Θριασίου και Δυτ. Θεσσαλονίκης καθώς και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη, των περιοχών Ροδόπης, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Κεφαλλονιάς.
 • Πρόγραμμα “Mentoring the new generation”: Σε συνεργασία με το “Tipping Point” πραγματοποιήθηκαν 37 ομαδικές συνεδρίες στις οποίες συμμετείχαν 671 μαθητές από 5 δημόσια σχολεία σε Ρόδο, Φιλιππιάδα, Πύργο, Αθήνα και Πάτρα, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μέσω live video με ανθρώπους – πρότυπα (μέντορες), προκειμένου να ενημερωθούν για τις ακαδημαϊκές τους επιλογές τους και επαγγελματικούς κλάδους του ενδιαφέροντός τους. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν ως μέντορες και στελέχη του Ομίλου που μοιράστηκαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους από το επάγγελμα που επιτελούν.
 • Βαλίτσα του Σεισμού: Ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό σύστημα για την ενημέρωση και εξοικείωση με τον σεισμό σχεδίασε το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέσω του προγράμματος «Ενέργεια για ζωή … ταξιδεύει», ενημερώνει βιωματικά μαθητές σε όλη την Ελλάδα. Η βαλίτσα του σεισμού περιλαμβάνει διαδραστικά παιχνίδια, βιωματική εμπειρία προσομοίωσης σεισμών σε σεισμική τράπεζα, πρότυπο επιταχυνσιογράφο, βιβλία, έντυπα και σακίδιο έκτακτης ανάγκης.
 • Υποστήριξη Καινοτομίας-Επιχειρηματικότητας και Φοιτητικών Διαγωνισμών: Στήριξη του προγράμματος «Εικονικής Επιχείρησης» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων, όπου συμμετείχαν το 1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου και το 1ο ΓΕΛ Ελευσίνας καθώς και φοιτητικών ιαγωνισμών όπως τον Πανελλαδικό Διαγωνισμό EUSO, το Διαγωνισμό ρομποτικής “Robocup”,τον 25ο Φοιτητικό Διαγωνισμό ECONOMIA κ.α.
 • Δωρεά εξοπλισμού σε σχολεία και βιβλιοθήκες: Δωρεές βιβλίων, σταθερών Η/Υ, πινάκων κιμωλίας και κλιματιστικών σε σχολεία καθώς και δωρεά βιβλίων σε βιβλιοθήκες.
 • Εκπαιδευτικές ξεναγήσεις στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις Ομίλου: Το 2019 ξεναγήθηκαν 1.995 μαθητές και φοιτητές στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Θεσσαλονίκης.

Ενέργειες για τον Πολιτισμό
& τον Αθλητισμό

Στηρίζουμε τον πολιτισμό με όλη μας την ενέργεια

Εδώ και πολλά χρόνια ο Όμιλος ως υποστηρικτής ενεργειών για ζωή και δράση, βρίσκεται πάντα κοντά σε πρωτοβουλίες που αξιοποιούν και απελευθερώνουν τις φρέσκες φωνές και διευρύνουν τους ορίζοντες των νέων ανθρώπων. Σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο (παραστάσεις «1000+1 Ιστορίες» και «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία», «Ο Πρίγκιπας και ο Φτωχός»), το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης (παραστάσεις “Blank out”, “The Video Games Music”, «ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ κ.α.) και το Φεστιβάλ Αθηνών το 2019, δόθηκε η ευκαιρία σε περισσότερα από 3.290 άτομα, εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους, να επισκεφτούν σύγχρονους χώρους τέχνης και πολιτισμού, να αγαπήσουν τον πολιτισμό με βιωματικό τρόπο, να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους, να διδαχτούν, αλλά και να αναπτύξουν τα ταλέντα τους.

 • Πρόγραμμα ξεναγήσεων σε Μουσεία: Στήριξη περιοδικών εκθέσεων και δράσεων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, του Μουσείου «Γουλανδρή» Φυσικής Ιστορίας, του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης και του Μουσείου Μπενάκη, καθώς και κάλυψη εξόδων για την ξενάγηση 500 μαθητών από 9 σχολεία των όμορων Δήμων και 550 ατόμων, εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους, με σκοπό την προστασία και ανάδειξη των μνημείων και της τέχνης μέσω και από τις ξεναγήσεις.
 • Στήριξη του προγράμματος «Αμολή»: Ένα διεθνές, ερευνητικό, εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό εργαστήρι για την πόλη του Ασπροπύργου με βιωματικά και εικαστικά έργα με άξονες την τροφή, την καλλιέργεια, το αγροτικό και μεταβιομηχανικό τοπίο και με τη συμμετοχή καλλιτεχνών και αγροτών καθώς και του ευρύτερου κοινού.
 • Εκπαιδευτικά εργαστήρια μουσικής, αφήγησης και χορωδιακής αγωγής: Συμμετοχή 32 ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω, κάτοικοι των νησιών Άνδρο, Σίκινο, Φολέγανδρο και σε συνεργασία με την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ και την «ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ».
 • Ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων όμορων Δήμων: Συστηματική ενίσχυση των πολιτιστικών εκδηλώσεων (Ελευσίνα-Αισχύλεια, Ασπρόπυργος-Θριάσια, θερινές εκδηλώσεις Κορδελιού-Ευόσμου, Δέλτα).
 • Κάλυψη κόστους αρχιτεκτονικών μελετών: Αρχιτεκτονική μελέτη για το Ίδρυμα Λυρικής Τέχνης Μαρία Κάλλας καθώς και Μελέτη Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων Ερέτριας, η οποία συντονίστηκε από το Σωματείο Διάζωμα.
 • Στήριξη δράσεων ιστορικών μελετών: Ενίσχυση ιστορικών ντοκυμαντέρ και εγχειριδίων καθώς και δράσεων για τη δημιουργία ψηφιακού αρχείου αναφορικά με τον επετειακό εορτασμό 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.
 • Υποστήριξη των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων: Ο Όμιλος ως χρυσός χορηγός, στήριξε την οργάνωση και τη διεξαγωγή των αγώνων στην πόλη της Πάτρας, η οποία βρέθηκε για 7 ημέρες στο επίκεντρο του διεθνούς αθλητικού ενδιαφέροντος.
 • Στήριξη της Εθνικής Ομάδας Κωφών: Ο Όμιλος ως μέγας χορηγός, υποστήριξε την Εθνική Ομάδα Κωφών για την συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κωφών, η οποία απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο.
 • Στήριξη ομάδων και αθλητικών συλλόγων όμορων Δήμων: Πανελευσινιακός, Γυμναστικός Σύλλογος Μάνδρας, Ένωση Ν. Περάμου-Μεγάρων, Φλόγα Μαγούλας, Α.Γ.Σ. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΤΡΙΠΤΟΛΕΜΟΣ, ΑΜΕΑ Αετοί κ.ά.
 • Ενίσχυση αθλητών με διακρίσεις: Ενίσχυση προετοιμασίας σθλητών για συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα (Κατερίνα Στεφανίδη, Ολυμπιονίκης και παγκόσμια Πρωταθλήτρια άλματος επί κοντώ, Κωνσταντίνος Φιλιππίδης-Παγκόσμιος Πρωταθλητής άλματος επί κοντώ, Γρηγόρης Πολυχρονίδης-Παραολυμπιονίκης αθλήματος boccia, Δημήτρης Μπακοχρήστος-Παραολυμπιονίκης άρσης βαρών σε πάγκο κ.ά.).
 • Στήριξη Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας: Ο Όμιλος ως επίσημος χορηγός, υποστηρίζει τη συμμετοχή αθλητών σε διεθνείς Παραολυμπιακούς Αγώνες.
 • Πρόγραμμα «Τρέχουμε για καλό σκοπό»: Συμμετοχή 259 εργαζομένων του Ομίλου στους Μαραθώνιους δρόμους Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Για κάθε χιλιόμετρο που διήνυσαν οι δρομείς, ο Όμιλος προσέφερε 10 ευρώ/χιλιόμετρο σε ΜΚΟ. Συγκεντρώθηκαν περίπου 30.000 ευρώ και αξιοποιήθηκαν για την κατασκευή εξωτερικών ιατρείων και τη δημιουργία χώρου υποδομής στο Παιδοογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης για την δωρεά ενός σύγχρονου λεωφορείου 17 θέσεων στο Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος.
 • Κάλυψη φιλοξενίας παιδιών σε αθλητικές κατασκηνώσεις: 5 παιδιά εργαζομένων του Ομίλου συμμετείχαν στο ΝΒΑ Basketball School Camp, ενώ με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν δύο αθλητικές πρωτοβουλίες για παιδιά από τον Δήμο Μεγαρέων, το Basketball camp και το 3on3 Basketball Event.
 • Στήριξη αθλητικών ομάδων εργαζομένων: Υποστήριξη των αθλητικών ομάδων εργαζομένων μέσω δωρεάς αθλητικού εξοπλισμού αλλά και κάλυψη συμμετοχή τους  σε τέσσερις αθλητικές διοργανώσεις.

Ενέργειες για το Περιβάλλον
& για Βιώσιμες Πόλεις

7 χρόνια «Η ενέργεια για ζωή … ταξιδεύει» σε απομακρυσμένες περιοχές

Το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Η Ενέργεια για ζωή… ταξιδεύει», για 7η συνεχή χρονιά, υλοποιείται σε συνεργασία με την «ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ» και έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων, που ζουν σε απομακρυσμένες γεωγραφικά περιοχές, για θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, τη σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων, την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του φυσικού και ζωϊκού πλούτου. Με τη συνεργασία ΜΚΟ, μουσείων, πανεπιστημίων, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών ομάδων, ινστιτούτων και φορέων έχει ταξιδέψει συνολικά σε 61 προορισμούς υλοποιώντας 432 εργαστήρια σε 12.302 μαθητές. Το 2019 επωφελήθηκαν 2.322 μαθητές από 13 απομακρυσμένες περιοχές, ενώ επιπλέον των εκπαιδευτικών προγραμμάτων πραγματοποιήθηκαν δωρεές πετρελαίου θέρμανσης σε 5 σχολικές μονάδες, δωρεές ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού στα Κέντρα Υγείας Ιθάκης, Σάμης Κεφαλλονιάς, Παραμυθιάς και Φιλιππιάδας και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στη στέγη του Γυμνασίου Δονούσας.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ.

 • Δενδροφύτευση στο Σέιχ Σου για την αποτροπή πρόκλησης φωτιάς: Φυτεύτηκαν συνολικά 1.500 βραδυφλεγή φυτά (δενδρολίβανο, ακακίες και πικροδάφνες) στο περιαστικό δάσος Θεσσαλονίκης (Σέιχ Σου) κατά μήκος της Περιφερειακής Οδού, σε μήκος 1.100 μέτρων για την αποτροπή πρόκλησης πυρκαγιάς, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων ΕΛΠΕ, στη δενδροφύτευση συμμετείχαν ένας μεγάλος αριθμός εθελοντών, εργαζόμενοι του Ομίλου με τις οικογένειές τους.
 • Μετρητές ατμοσφαιρικής ρύπανσης: Συντήρηση των μετρητών ατμοσφαιρικής ρύπανσης που έχουν εγκατασταθεί σε όμορους Δήμους.
 • Έργα υποδομής όμορων Δήμων: Ασφαλτοστρώσεις (330 τόνοι πίσσα στον Δήμο Ελευσίνας και 300 τόνοι πίσσα στον Δήμο Μεγαρέων), συντήρηση του προαύλιου χώρου του 2ου Δημοτικού Καλοχωρίου (Δήμος Δέλτα), ανακατασκευή παιδικής χαράς Ν. Μαγνησίας και εγκατάσταση ξύλινου αθλητικού δαπέδου στα Κλειστά γυμναστήρια Χαλάστρας και Καλοχωρίου (Δήμος Δέλτα).
 • Δωρεά καυσίμων για πυροπροστασία και περιβαλλοντικές μετρήσεις: Δωρεά καυσίμων σε οχήματα πυροπροστασίας εθελοντικών οργανώσεων και όμορων Δήμων, σε οχήματα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης καθώς και σε Περιβαλλοντικά Ερευνητικά Κέντρα.
 • Καθαρισμός Θερμαϊκού κόλπου και εργασίες αποψίλωσης στον Δήμο Ελευσίνας.
 • Ενίσχυση σωμάτων ασφαλείας: Ενίσχυση υποδομών, συντήρηση οχημάτων και δωρεά καυσίμων (Πυροσβεστικό Σώμα, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικές Αρχές, Τελωνεία).
 • Φωτοβολταϊκά συστήματα στις στέγες σχολείων και ιδρυμάτων: Συντήρηση των 10 Φ/Β που έχουν εγκατασταθεί σε σχολικές μονάδες και επέκταση του προγράμματος εγκατάστασης Φ/Β συστημάτων σε άλλα σχολεία αλλά και σε ιδρύματα το 2020, καθώς από το κάθε φωτοβολταϊκό σύστημα παράγονται συνολικά περί τις 6.500kWh ετησίως, ενώ αποφεύγεται ετησίως η έκλυση περίπου 7,3 τόνων διοξειδίου του άνθρακα από τη λειτουργία του, επίσης η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω αυτού βελτιώνει την ποιότητα του ηλεκτρικού ρεύματος του δικτύου της περιοχής και κατ’ επέκταση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων.
 • Ενημέρωση για την Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Πετρέλαιο Θέρμανσης: Ψηφιακή καμπάνια ενημέρωσης με tips για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Πετρέλαιο Θέρμανσης μέσω της σελίδας της BP Retail Greece στο FB με συνολικό αριθμό προβολών 920.211 και 10.383 clicks καθώς και της σχετικής ενότητας στην ιστοσελίδα www.bpfuels.gr.
 • Συμμετοχή στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Μπαταριών Οχημάτων “The Green Mission”: Επιλεγμένα πρατήρια καυσίμων ΕΚΟ και BP, σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχουν για 2η χρονιά στο πρόγραμμα “The Green Mission” της Sunlight Recycling ως “Green spots”, δηλαδή σημεία συλλογής χρησιμοποιημένων μπαταριών από ΙΧ και φορτηγά αυτοκίνητα. Με την ορθή διαδικασία συλλογής, μεταφοράς και ανακύκλωσής τους (η οποία φτάνει σε ποσοστό 95%, προσεγγίζοντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας), τα τοξικά υλικά που περιέχονται σε αυτές όχι μόνο δεν απορρίπτονται με κίνδυνο για το περιβάλλον, αλλά αξιοποιούνται στην παραγωγική διαδικασία ως χρήσιμη πρώτη ύλη.

Τοπικές Κοινωνίες

Με τις τοπικές κοινωνίες, εκεί όπου ασκούμε την επιχειρηματική μας δραστηριότητα, βρισκόμαστε πάντα σε ανοικτό διάλογο και αφουγκραζόμαστε τα σημαντικά θέματα για κάθε περιοχή. Εφαρμόζουμε καλές πρακτικές που αφορούν όλες τις κοινωνικές ομάδες, στηρίζουμε την τοπική οικονομία και τους τοπικούς προμηθευτές, προσφέρουμε θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για τους νέους.

Σήμερα απασχολούνται περισσότεροι από 499 εργαζόμενοι, που κατοικούν σε όμορους δήμους στην περιοχή του Θριασίου και 136 εργαζόμενοι που κατοικούν στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Καταβάλλονται ετησίως περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ σε δημοτικά τέλη και ενισχύεται η τοπική οικονομία, επιλέγοντας επιχειρήσεις γειτονικές με τις εγκαταστάσεις μας για την προμήθεια προϊόντων και υπηρεσιών.

Οι αγορές από τοπικούς προμηθευτές ανέρχονται σε ποσοστό 15,2% της συνολικής αξίας αγορών στις εταιρείες ΕΛΠΕ & DIAXON (βιομηχανικές εταιρείες) και 95,8% στις εμπορικές εταιρείες (δεν λαμβάνονται υπόψη δαπάνες όπως αγορά, μεταφορά και αποθήκευση πρώτων υλών και ενδιαμέσων προϊόντων, δαπάνες για ύδρευση, ενέργεια και τηλεφωνία, ενδοομιλικές συναλλαγές και πληρωμές προς δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και ασφαλιστικές εταιρείες). Για τον ορισμό του «τοπικού προμηθευτή» δες εδώ δείκτη 204-1

Αγορές από τοπικούς προμηθευτές (βάσει όμορων περιοχών) των ΕΛΠΕ και DIAXON

Προμηθευτές Πληρωμές Αριθμός Προμηθευτών
Αξία (χιλ.€) Αξία (%) Αριθμός %
Όμοροι Δήμοι Θριασίου 28.748 10,4% 144 5,0%
Όμοροι Δήμοι Δ. Θεσ/κης 12.939 4,7% 164 5,6%
ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΠΙΚΩΝ 41.687 15,2% 308 10,6%
ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ 233.415 84,8% 2.601 89,4%
ΣΥΝΟΛΟ 275.102 100,0% 2.909 100,0%

Αγορές από τοπικούς προμηθευτές (βάσει Εσωτερικού/Εξωτερικού) των ΕΛΠΕ και DIAXON

Πληρωμές Αριθμός Προμηθευτών
Προμηθευτές Αξία (χιλ.€) Αξία (%) Αριθμός %
Εξωτερικού 103.863 37,8% 682 23,4%
Εσωτερικού 171.240 62,2% 2.227 76,6%
ΣΥΝΟΛΟ 275.102 100% 2.909 100%

Αγορές από τοπικούς προμηθευτές (βάσει Εσωτερικού/Εξωτερικού) των εμπορικών εταιρειών

Πληρωμές (χιλ. €) Αριθμός Προμηθευτών
Σύνολο Τοπικοί Σύνολο Τοπικοί
ΕΚΟ 115.136 110.661 2.587 2.536
ΚΑΛΥΨΩ ΚΕΑ 25.695 25.695 647 647
EKO BULGARIA 39.440 38.672 456 432
HP CYPRUS 17.613 16.082 531 504
OKTA (Β.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) 2.855 2.631 380 335
EKO SERBIA 20.182 19.752 420 403
JUGOPETROL (ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ) 29.720 26.745 617 542
ΣΥΝΟΛΟ 250.640 240.238 5.638 5.399
Τοπικοί προμηθευτές % 95,8% 95,8%

 

Καλές Πρακτικές
από τις Χώρες του Εξωτερικού

Το 2019 η συνολική δαπάνη για δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας, εκτός Ελλάδας, ήταν περίπου 552.161€. Από το μεγάλο αριθμό δράσεων εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας, στις οποίες ο Όμιλος συμμετέχει ή υποστηρίζει, αναφέρονται οι σημαντικές δράσεις ανά χώρα, που απεικονίζουν το εύρος της
δέσμευσής μας.

Βόρεια Μακεδονία

 • Για τρίτη συνεχή χρονιά, η OKTA υλοποίησε με επιτυχία την καμπάνια ενημέρωσης
  «Jas vnimavam» για ασφαλή οδήγηση, με την χρήση εκπαιδευτικών βίντεο καθώς και με τη δωρεά μηχανισμών ενεργοποίησης φωτεινών σηματοδοτών για πεζούς στην πόλη των Σκοπίων
 • Οικονομική ενίσχυση και δωρεές σε φορείς, οργανισμούς, και πρωτοβουλίες όπως:
  • στην καμπάνια “World Hunger Day”
  • αιμοδοσία εργαζομένων της ΟΚΤΑ και
  • στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών των Σκοπίων (δωρεά φωτοβολταϊκών),
  • στη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Γεν. Νοσοκομείου Κουμάνοβο (ιατρικό εξοπλισμό).
 • Χορηγίες για την οργάνωση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων αλλά και επιμορφωτικών δράσεων (Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Οχρίδας, Φεστιβάλ Τζαζ στα Σκόπια, Εθνική Ομοσπονδία Μπάσκετ, Σύνδεσμος Νεολαίας στην Μπιτόλα, Φεστιβάλ Ελληνικού Σύγχρονου Κινηματογράφου στα Σκόπια).
 • Υποστήριξη μαθημάτων ελληνικής γλώσσας στα Σκόπια.
 • Δόθηκαν 10 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε φοιτητές από 5 τμήματα σπουδών του Πανεπιστημίου “St. Cyril and Methodius” και 3 υποτροφίες σε φοιτητές για μεταπτυχιακές σπουδές σε ελληνικά πανεπιστήμια.

Κύπρος

 • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την οδική ασφάλεια “EKO Safe Rider” στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων “City’s A.R.T.”
 • Οικονομική ενίσχυση και δωρεές σε οργανισμούς όπως το Ίδρυμα «Ελπίδα» και σε αθλητικές ομάδες όπως οι Εθνικές Ομάδες Ποδοσφαίρου.
 • Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε ελληνικά πανεπιστήμια.

Μαυροβούνιο

 • Οικονομική ενίσχυση και δωρεές σε οργανισμούς υγείας και περίθαλψης, όπως το Νοσοκομείο για παιδιά και το Ορφανοτροφείο της Μπιέλα (φιλοξενία παιδιών σε κατασκήνωση) καθώς και ενίσχυση κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων μέσω τηλεοπτικού προγράμματος.
 • Οικονομική ενίσχυση πολιτιστικών, αθλητικών εκδηλώσεων και συνεδρίων (Ολυμπιακή Επιτροπή Μαυροβουνίου, Πρωτάθλημα μίνι Βόλεϋ για παιδιά, Economist Forum, Αγώνες Ράλλυ για τζιπ στο Μαυροβούνιο, πολιτιστική εκδήλωση της Ελληνικής Πρεσβείας) και δωρεά παιδικής χαράς στον Δήμο Τσέτινιε.
 • Πρόγραμμα οδικής ασφάλειας σε σχολεία “Someone thinks about you”, σε συνεργασία με την ΜΚΟ “Pcelice” και με την υποστήριξη του Υπουργείου Εκπαίδευσης και του Υπουργείου Εσωτερικών.
 • Διαλέξεις οδικής ασφάλειας για μαθητές Γυμνασίου από τον καθηγητή Milan Vujanic.
 • Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε ελληνικά πανεπιστήμια.

Βουλγαρία

 • Οικονομική ενίσχυση και δωρεές σε οργανισμούς όπως το International Women Club, η Χριστουγεννιάτικη δράση “Ole male” καθώς και εγκατάσταση διαδραστικής παιδικής χαράς σε δημοτικό σχολείο στην Βάρνα.
 • Χορηγίες για την υποστήριξη αθλητικών ενώσεων και διοργανώσεων (Μαραθώνιος Σόφιας, υποστήριξη του Martin Choy για τη συμμετοχή του στο Bulgarian National and East European Championships και στο World Endurance Championships).
 • Χορηγίες πρωτοβουλιών για οδική ασφάλεια της Σχολής Μοτοσικλετιστών για τη βελτίωση των οδηγικών δεξιοτήτων των μοτοσικλετιστών και την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων καθώς και για την εκμάθηση των οδικών κανόνων σε παιδιά.
 • Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε ελληνικά πανεπιστήμια.
 • Κάλυψη φιλοξενίας σε Κατασκήνωση Μπάσκετ στην Σερβία για τα παιδιά των εργαζομένων.

Σερβία

 • Οικονομική υποστήριξη ιδρυμάτων και οργανισμών για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού και ανθρωπιστικού τους έργου (ΜΚΟ Mali veliki ljudiand Belhospice στο πλαίσιο του Μαραθωνίου που διεξήχθη στο Βελιγράδι, Κέντρο Υποστήριξης Νέων).
 • Οικονομική ενίσχυση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων και οργανισμών:
  • Τμήμα Καλαθοσφαίρισης του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου
  • Ολυμπιακή Επιτροπή Σερβίας
  • Αθλητικές Κατασκηνώσεις Μπάσκετ σε παιδιά στο όρος Κοπαόνικ.
 • Καλοκαιρινή καμπάνια ευαισθητοποίησης για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων “Drive fresh” σε συνεργασία με την Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας.
 • Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε ελληνικά πανεπιστήμια.

Οι Στόχοι μας

Στον τομέα των Ευπαθών Ομάδων

Να ενισχυθούν οι δράσεις που αποσκοπούν στην εξάλειψη της πείνας, στον περιορισμό της φτώχειας και στην καταπολέμηση των ασθενειών. Ταυτόχρονα να σχεδιαστούν και να εφαρμοστούν προγράμματα, τα οποία συμβάλλουν στην αυτονόμηση και στην οικονομική ανεξαρτητοποίηση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

 • Ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και την καταπολέμηση της ανεργίας.
 • Υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για νέους, προκειμένου να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιοτήτες και γνώσεις, που είναι απαραίτητες στην διαρκώς μεταβαλλόμενη αγορά εργασίας.
 • Δημιουργία προγραμμάτων για τη στήριξη ασθενών καθώς και στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας για την αντιμετώπιση κάθε υγειονομικής κρίσης.

Στον τομέα της Εκπαίδευσης

Να επενδύσουμε στην ποιοτική εκπαίδευση, στην έρευνα και στην καινοτομία, υποστηρίζοντας τη νέα γενιά.

 • Ενίσχυση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και συνεργασιών με όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, με έμφαση στην απόκτηση των απαιτούμενων σύγχρονων δεξιοτήτων, όπως εξοικείωση με τη ρομποτική και τους κώδικες, ενθάρρυνση της καινοτομίας και ανάδειξη της δημιουργικής σκέψης.
 • Ενίσχυση στρατηγικών συνεργασιών με επιστημονικούς φορείς για την ανάπτυξη της έρευνας και καινοτομίας, με προσανατολισμό στον τομέα της ενέργειας και συγκεκριμένα στα καθαρότερα καύσιμα, σε σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους, ΑΠΕ κλπ.
 • Ενίσχυση της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας και υιοθέτηση νέων μορφών συνεργασιών, όπως π.χ. με μικρές νεοφυείς επιχειρήσεις που αναλύουν τη συσσωρευμένη πληροφορία στον τομέα της ενέργειας και προτείνουν αλλαγές που αφορούν στο σύγχρονο εμπορικό δίκτυο καυσίμων, στην κυκλική οικονομία, στις ψηφιακές εφαρμογές κ.ά.

Στον τομέα του Περιβάλλοντος / Υποδομών

Να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν δράσεις που συμβάλλουν στην αντιστάθμιση του διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπεται από τις δραστηριότητές μας.

 • Εκτεταμένες και συστηματικές δενδροφυτεύσεις σε περιοχές που δραστηριοποιούμαστε, σε περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές κ.λπ.
 • Σχεδιασμός και υλοποίηση δράσεων για την προστασία του χερσαίου και θαλάσσιου οικοσυστήματος, της βιοποικιλότητας κ.λπ.
 • Εγκατάσταση ΑΠΕ σε σχολικά συγκροτήματα και φορείς, μετατροπή συμβατικών κτιρίων σε πράσινα κτίρια.
 • Ανάπτυξη προγραμμάτων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης μαθητών και της ευρύτερης κοινωνίας.
 • Έργα υποδομής στις τοπικές κοινωνίες με περιβαλλοντικό περιεχόμενο, αναπλάσεις, ανακύκλωση, διαχείριση αστικών αποβλήτων κ.ά.

Στον τομέα του Πολιτισμού / Αθλητισμού / Εθελοντισμού

Να συμμετέχουμε ενεργά με δράσεις και προγράμματα σε πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και των αξιών του «ευ αγωνίζεσθαι».

 • Στήριξη της τέχνης και του πολιτισμού με σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με έμφαση στις περιοχές δραστηριοποίησής μας.
 • Διάδοση και αξιοποίηση αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, δημιουργώντας νέες επαγγελματικές ευκαιρίες και σχεδιάζοντας προγράμματα ανάδειξης του πολιτισμού που εμπλέκουν τις νέες τεχνολογίες, όπως ψηφιοποιήσεις αρχαιολογικών χώρων, τρισδιάστατη απεικόνιση, τεχνητή νοημοσύνη και εικονικές περιηγήσεις.
 • Ενίσχυση του πρωταθλητισμού και ανάπτυξη του αθλητικού ιδεώδους.
 • Συμμετοχή σε δράσεις εθελοντισμού, παρότρυνση και ενίσχυση της ομαδικής προσφοράς στον εργασιακό χώρο.
Προηγούμενη Ενότητα Περιβάλλον, Ενέργεια & Κλιματική Αλλαγή Απόβλητα & Κυκλική Οικονομία
Επόμενη Ενότητα Πρότυπα Βιωσιμότητας & Διασφάλιση GRI Standards & Ειδικοί Δείκτες «Oil & Gas Supplement»